6 januari 2018

346: Växer (8 av 365)


Satt och grunnade över temat "växer". Funderade över mina växande barn, min växande mage (nope, inte gravid haha), mina grödor och högen med osorterade papper som ska in i pärmar bara jag har orken. Men sen föll blicken på mitt nanoakvarium på köksbänken. Och där växer det så det knakar. Det här är blivande posthornssnäckor :)

7 kommentarer:

 1. Spännande lösning på temat! Nanoakvarium har jag aldrig hört talas om... kanske något för barnen på förskolan! Hur fungerar det?? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Agneta! Det är ett litet litet akvarium på typ 20-30 liter bara. Fungerar som ett vanligt akvarium men det är lite klurigare att hålla jämna och bra förhållanden för innevånarna vad gäller vattenvärden som nitrit, ph osv. Lite mer pyssel än ett större :) Man kan ha vissa mkt små fiskar eller en enda kampfisk i ett nanokar, men jag har mitt för snäckor och körsbärsräkor :)

   Radera
 2. Jag har inte heller hört talas om nanoakvarium, låter spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite fint att ha på bänken i köket och många gör galet vackra landskap även i små nanokar. Jag har inte så hög ambitionsnivå men tycker det är mysigt. Googla gärna nanoakvarium och kolla in vilka läckra varianter det finns!

   Radera
 3. Spännande bild, läckert. Har heller aldrig hört nanoakvarium tidigare. Vi lär av varandra!

  SvaraRadera
 4. Spännande bild! Måste vara roligt att se dem utvecklas!

  SvaraRadera
 5. Här fick jag lära mig något nytt, spännande!

  SvaraRadera