31 december 2017

Tack 2017 - välkommen 2018
Nu är fotoåret 2017 nästan slut och jag inser att det på många sätt blev ett "mellanår". Det fanns inte riktigt energi och lust att fotografera och en bruten fot gjorde att det blev något besvärligare att ta sig ut.....men lusten är åter och bloggen är avdammad. Jag funderar på att kanske utmana mig själv och gå med i en fotoutmaning med en bild per dag i bestämda teman...det blir något helt annat än vad jag gjort tidigare och kanske är det vad som behövs för att komma ur min comfort-zone och lära mig mer. Här ett axplock av bilder som faktiskt blev tagna i år. Helt utan tema annat än att de faktiskt kom till under detta märkliga 2017. Ser fram emot ett strålande roligt och inspirerande 2018!

Supermånen!

Svampar kan jag aldrig låta bli att fotografera - de är så häftiga och vackra!

Tyckte trädens reflektioner i vattnet med samma träds vissnande löv under ytan var lite fint!

Den här siluetten åker jag förbi så ofta i Nyköping - den här kvällen stannade jag!

Klev ut i mörkret utanför vår ytterdörr. Ställde upp stativet och knäppte av ett par bilder helt på måfå. Jag kan inget om astrofoto men kommer definitivt lära mig mer under 2018 - det är så häftigt vad kameran kan se som inte jag kan!!!

På hösten finns det så mycket vackert i det vissna - lite vemodigt

En sommarvecka på Gotland - var nog årets vackraste upplevelse för mig!

Det här visste jag inte ens vad det var innan denna sommar. Googla trollssmör om ni vill veta mer om detta fascinerande som inte är ett levande ting, och inte en växt....utan ja vad är det?????

4 kommentarer:

 1. Aj, min kommentar försvann! Skrev ett långt inlägg :D :D
  Kikade på din första temabild - läckert - o vandrade sen vidare o hittade den fantastiska bilden på Vintergatan. Har köpt mig ett stativ av anledningen att kunna ta bättre bilder på norrsken och stjärnor men ids aldrig lära mig funktionerna i kameran!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag hade nästan allergi mot tanken att fotografera manuellt i flera år. När jag väl hade lärt mig så kan jag liksom inte sluta.... :D

   Radera
 2. Fina bilder allihopa :) Får man fråga vad du haft för brännvidd till den första bilden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste be att få återkomma med svaret!

   Radera